الرنجة
المقادير:
رنجة مدخنة
طماطم مقطعة قطع صغيرة
عصير ليمون
ربع فنجان زيت
الطريقة:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده
اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم هاتي صنية وحطي فيها الزيت،
وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي
إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة 10 دقائق بعد كده قدميها
وبالهنا والشفا.
الفسيخ والسردين
بالنسبة
لعمل الفسيخ والسردين فإن أحسن طريقة لعمايلهم هي إنك تنضفيهم كويس من
القشرة ومن جوه وبعد كده وتقسميهم قسمين وترشي عليهم زيت وليمون.
وياريت إنك تعملي العملية دي قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع الفسيخ
والسردين في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيهم.
سمك مشوي عادي
فيه ناس مش بتحب الرنجة والسردين والفسيخ علشان كده هنقول لك على كذا طريقة لعمل السمك المشوي ممكن إنك تجربيها في اليوم ده..
المقادير:
سمك
نصف راس ثوم
معلقة كبيرة كمون
معلقة ملح
معلقتين شطة حمراء مطحونة.
ربطتين كزبرة
معلقة صغيرة بهارات
معلقة خل
الطريقة:
افرمي الكزبة بس الفرمة تكون خشنة ودقي الثوم مع الكمون والبهارات والملح
والفلفل الأحمر والليمون وبعد كده ضيفيهم إلى الكزبرة واحشي بيهم قلب
السمكة ورشي ماء الحشو على السمكة من فوق وسيبي السمكة نصف ساعة لغاية ما
تتّبّل وبعد كده حطيها في الفرن لمدة نصف ساعة أو أقل لغاية ما تلاقي
السمكة استوت.. بعد كده طلعيها وقدميها وبالهنا والشفا.
سمك فيلية في الفرن
المقادير:
كيلو سمك شرائح فيليه
عصير 3 ليمونات
نصف كوب كزبرة خضراء مقطعة قطع صغيرة
3 ثمرات فلفل أحمر حار مقطع قطع صغيرة
3 ثمرات طماطم مقطعة قطع صغيرة
5 ملاعق كبيرة زيت ذرة + 5 ملاعق كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة كمون
2 معلقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة صغيرة ملح
الطريقة:
اخلطي جميع البهارات الموجودة مع الطماطم والليمون والفلفل والكزبرة
والزيت والثوم والبصل وحطي نصفهم في صينية فرن مستطيلة وبعد كده رصي السمك
وباقي الخليط فوق السمك وحطيه في الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما
يستوي وقدميه في طبق مع خس أخضر وشرائح الليمون وبالهنا والشفا.
وكل سنة وأنتو بتشمو النسيم
www.shababsheraton.yoo7.com
بالنسبة
لعمل الفسيخ والسردين فإن أحسن طريقة لعمايلهم هي إنك تنضفيهم كويس من
القشرة ومن جوه وبعد كده وتقسميهم قسمين وترشي عليهم زيت وليمون.
وياريت إنك تعملي العملية دي قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع الفسيخ
والسردين في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيهم.
سمك مشوي عادي
فيه ناس مش بتحب الرنجة والسردين والفسيخ علشان كده هنقول لك على كذا طريقة لعمل السمك المشوي ممكن إنك تجربيها في اليوم ده..
المقادير:
سمك
نصف راس ثوم
معلقة كبيرة كمون
معلقة ملح
معلقتين شطة حمراء مطحونة.
ربطتين كزبرة
معلقة صغيرة بهارات
معلقة خل
الطريقة:
افرمي الكزبة بس الفرمة تكون خشنة ودقي الثوم مع الكمون والبهارات والملح
والفلفل الأحمر والليمون وبعد كده ضيفيهم إلى الكزبرة واحشي بيهم قلب
السمكة ورشي ماء الحشو على السمكة من فوق وسيبي السمكة نصف ساعة لغاية ما
تتّبّل وبعد كده حطيها في الفرن لمدة نصف ساعة أو أقل لغاية ما تلاقي
السمكة استوت.. بعد كده طلعيها وقدميها وبالهنا والشفا.
سمك فيلية في الفرن
المقادير:
كيلو سمك شرائح فيليه
عصير 3 ليمونات
نصف كوب كزبرة خضراء مقطعة قطع صغيرة
3 ثمرات فلفل أحمر حار مقطع قطع صغيرة
3 ثمرات طماطم مقطعة قطع صغيرة
5 ملاعق كبيرة زيت ذرة + 5 ملاعق كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة كمون
2 معلقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة صغيرة ملح
الطريقة:
اخلطي جميع البهارات الموجودة مع الطماطم والليمون والفلفل والكزبرة
والزيت والثوم والبصل وحطي نصفهم في صينية فرن مستطيلة وبعد كده رصي السمك
وباقي الخليط فوق السمك وحطيه في الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما
يستوي وقدميه في طبق مع خس أخضر وشرائح الليمون وبالهنا والشفا.
وكل سنة وأنتو بتشمو النسيم
www.shababsheraton.yoo7.com
السبت نوفمبر 26, 2011 6:24 am من طرف yussif_9milli
» أرخص ليالي للدكتور يوسف ادريس
الجمعة سبتمبر 09, 2011 12:47 pm من طرف محمد رئوف
» حصريا ً ..:: أكثر من 150 ثيم كل ثيم مكتوب علية أسم رجل ::.. ( توقع أسمك موجود )
الجمعة مايو 20, 2011 7:46 am من طرف eeebrahim
» منهج السنه التكميلية (السنه الخامسة)
الأربعاء ديسمبر 22, 2010 5:52 am من طرف ahmed2000mansor
» مفاجأة المتحدة g91
الأحد سبتمبر 26, 2010 2:03 am من طرف el-motaheda
» هاي يجماعه سوزي من الاكاديمية البحرية
الثلاثاء أغسطس 03, 2010 11:39 pm من طرف محمد سعيد
» برناج جديد ورائع جدا لحل مشكلة التحميل من الرابيد شير دون غلق الرواتر او اعادة تشغيله
الأحد يوليو 04, 2010 6:42 am من طرف alkwity
» ملحمة غزة انعطاف رهيب للمقاومة.. واسرائيل تقترب من نهايتها
الأربعاء يونيو 09, 2010 8:58 am من طرف yussif_9milli
» لا اخترناه ولا بيعناه ...نجح ازاي؟؟؟ سبحان الله..!!!!!
الأربعاء يونيو 09, 2010 8:55 am من طرف yussif_9milli
» Shayne Ward - No Promises
الجمعة يونيو 04, 2010 3:31 am من طرف medo7op
» طريقة تحضير عائنه بنت ابليس
الإثنين مايو 17, 2010 3:51 pm من طرف سامبو
» طريقة تحضير الجن
الإثنين مايو 17, 2010 3:43 pm من طرف سامبو
» بعد رفع الإيقاف عن غالي المصري..نظرية المؤامرة تطل بوجهها علي أزمة غالي
الأربعاء أبريل 21, 2010 7:57 pm من طرف 3abdeen
» أعلان برائة الأعلامي أحمد شوبير وحقة في ممارسة الأعلام + خناقة مرتضي منصور مع برنامج القاهرة اليوم
الثلاثاء أبريل 20, 2010 10:46 pm من طرف 3abdeen
» جماهير النصر تطالب غالي بمقاضاة لجنة المنشطات وترغب في التعويض
السبت أبريل 17, 2010 9:54 pm من طرف 3abdeen
» المعمل الألماني اثبت براءة غالي من تناول المنشطات
السبت أبريل 17, 2010 9:48 pm من طرف 3abdeen
» شيكابالا يتوج بلقب أفضل لاعب في قمة الزمالك والأهلي
الجمعة أبريل 16, 2010 11:04 pm من طرف 3abdeen
» تعادل الكلاسيكو المصري .وأقتراب الأهلي من درع الدوري
الجمعة أبريل 16, 2010 10:54 pm من طرف 3abdeen
» ياريت الكل يقول مبروك للأهلي والزمالك الأداء الجميل في الكلاسيكو المصري
الجمعة أبريل 16, 2010 6:47 pm من طرف 3abdeen
» جديده بينكم بس المعهد مش جديد عليه
الجمعة أبريل 16, 2010 5:10 pm من طرف 3abdeen